Прибуток «Делівері» в І півріччі збільшився на 20%

Чистий прибуток, який «Делівері» отримала протягом І півріччя 2017 року, на 20% перевищив показник за аналогічний період минулого року.

Продовжує набирати популярність адресна логістика: в компанії відзначається суттєве зростання попиту на доставку типу «Двері-Двері», «Склад-Двері», «Двері-Склад». Частка адресної логістики за січень - липень 2017 року склала 25% - це означає, що кожне четверте відправлення через «Делівері» було доставлено з адреси або на адресу.

В компанії підкреслюють зростання інтересу клієнтів до послуги страхування вантажів: за 6 місяців 2017 року частка застрахованого вантажу по компанії збільшилася на 13%, склавши 65% від загальної кількості вантажу, що пересилається.

В І півріччі 2017 року «Делівері» продовжила працювати над бізнес-проектами в галузі забезпечення цілісності вантажів та підвищення рівня сервісу. Частка втраченого вантажу зменшилася до 0,0021% або до 1 одиниці на 47 619 штук. Частка пошкодження вантажів по компанії склала 0,1173% або 1 одиниця на 853 штук. Кількість скарг було зведено до 1-єї на 946 клієнтів.

Представницька мережа «Делівері» з січня по липень 2017 року розширилася на 18 відділень, 16 з яких були відкриті за партнерською програмою франчайзинга. Найбільшу кількість складів було відкрито в південному регіоні - в Миколаївській та Херсонській областях.

Значно розширився список фінансових послуг, доступних клієнтам «Делівері». До раніше запущеної послуги післяплати за товар при його отриманні в представництвах, а також р-2-р переказам через сайт, було додано сервіс «Переказ грошових засобів без вантажу». Загальна кількість кас, що на сьогодні надають послугу післяплати та грошових переказів між відділеннями досягло 83-х.

З липня 2017 року компанія стала використовувати сервіс для електронного документообігу «Вчасно»: За відносно короткий час приблизно 70% клієнтів «Делівері» перейшли на використання оцифрованих документів, 30% - все ж таки воліють вести паперовий обмін документами. 

Крім послуг класичного В2В «Делівері» запускає сервіси для В2С сегменту, який в компанії становить частку приблизно 6-7%, але продовжує зростати. Так, з травня почала роботу «Делівері експрес» - кур'єрська доставка вантажів по Києву до 2 кг. В цьому році компанія запропонувала ринку першу комплексну програму лояльності в логістиці. Вже більше 2000 зареєстрованих клієнтів отримали можливість накопичувати бали та використовувати їх на сплату перевезень «Склад-Склад» або брендовані подарунки.

В планах на ІІ півріччя 2017 року:

  1. Запуск послуги післяплати з зарахуванням на розрахунковий рахунок та платіжну карту
  2. Встановлення терміналів для сплати послуг перевезення та страхування картами Visa та MasterCard
  3. Реформування процесів роботи сортувальних центрів з метою пришвидшення процесу обробки вантажу та мінімізації залишків
  4. Скорочення термінів доставки за рахунок перегляду магістральних рейсів
  5. Розширення мережі представництв по франчайзингу у м. Київ