Центр обслуговування клієнтів "Делівері" прийняв "Польову Пошту"

 

21 листопада Центр обслуговування клієнтів "Делівері" прийняв у своїх стінах тренінг "Змінний начальник терміналу", що був організований "Польовою Поштою" - єдиною кур'єрською службою, яка доставляє вантажі в зону бойових дій.

Відповідальність позиції начальника терміналу в таких умовах важко переоцінити. Тому керівники проекту "Польова Пошта" серйозно поставилися до відбору та підготовки кандидатів. Анкетування, співбесіда, навчання, стажування - такий шлях потрібно пройти кожному волонтеру, який хоче стати справжнім прифронтовим логістом.

Щоденне подолання більш 300 км за кермом броньованого мікроавтобуса, розвозячи бійцям на передові позиції посилки і передачі від рідних і близьких, а також волонтерські вантажі.

"Ми хочемо подякувати "Делівері" за чуйність і серйозний партнерський підхід. Компанія надала нам можливість провести співбесіду з кандидатами в зручному і комфортабельному центрі обслуговування клієнтів. Доступне розташування, сучасне обладнання, доброзичливий і професійний персонал забезпечив високоефективну комунікацію керівництва "Польової Пошти" з майбутніми співробітниками, які мають працювати там, куди не возить вантажі ніхто..." - прокоментував директор проекту «Польова пошта» Віктор Барановський.

Нагадаємо, перший логістичний Центр обслуговування клієнтів "Делівері" покликаний стати відкритим майданчиком для тристоронніх зустрічей держави, бізнесу та суспільства. Особливо важливий даний діалог у сьогоднішніх умовах.