«Делівері» поділилась досвідом на IX «Marketing Revolution»

24-25 березня у Києві пройшла IX спеціалізована конференція «Marketing Revolution», яка зібрала більш ніж 350 маркетингових експертів. Вже в дев’ятий раз провідні маркетинг-директора, бренд-менеджери, маркетологи українських та міжнародних компаній ділилися секретами збільшення ефективності маркетингової діяльності компаній та успішними практичними кейсами.

«Marketing Revolution» IX на 2 дні об’єднала більш 40 спікерів. У рамках конференції керівник відділу реклами та маркетингу компанії «Делівері» Ольга Кожухіна виступила з доповіддю на тему «Новий формат сервісного обслуговування клієнтів – від В2С сегменту – до делегації з Китаю». Спікер поділилася секретами успішного кейсу з відкриття Першого логістичного центру обслуговування клієнтів «Делівері», а також розповіла про безпрецедентний для українського бізнесу крок – запуску відкритих КРІ на сайті компанії, що оновлюються із системи компанії щодня.

«Чесна та пряма комунікація із клієнтом полягає в основі стратегії нашої компанії. Споживачам приївся та набив оскому глянець реклами та неправдиві обіцянки. Ми в компанії «Делівері» вважаємо чесність – найкращою зброєю», - резюмувала Ольга Кожухіна.

Нагадаємо «Marketing Revolution» є щорічною спеціалізованою конференцією з маркетингу. Головна мета «Marketing Revolution» - надати можливість обміну досвідом між кращими спеціалістами.