Е-ТТН – ефективний інструмент для розвитку бізнесу

12 лютого відбулось засідання Комітету з транспорту та логістики при Спілці українських підприємців.

У засіданні взяли участь представники компаній Delivery Group, «Нова Пошта», сервісу «Вчасно», Sovtes LTD, «Інтертоп», «Fialan», «Bei-Trans», ЗАТ «Миронівський хлібопродукт», а також представники Українського логістичного співтовариства та аграрного Комітету при СУП.

Голова Комітету з транспорту та логістики, співзасновник Delivery Group Андрій Івасів зазначив, що головною перевагою е-ТТН для транспортних компаній є спрощення оформлення, виписки та оперативне підписання е-ТТН усіма учасниками процесу, відсутність необхідності повторного оформлення загублених документів.

Андрій підкреслив, що впродовж останніх двох років Комітетом активно розроблялася законодавча база стосовно впровадження е-ТТН, питання неодноразово піднімалося у Міністерстві інфраструктури України, що дозволило нарешті отримати від самого міністра підтвердження того, що законопроект буде прийнятий.

«Ми очікуємо на підписання закону про впровадження е-ТТН Міністерством інфраструктури вже найближчим часом. Але вже сьогодні кожна компанія, яка прагне розвивати свій бізнес, повинна починати тестувати е-ТТН для того, щоб бути готовою вчасно стартувати. У глобальному сенсі електронний документообіг позбавить бізнес від пережитків бюрократичного минулого», - підсумував Андрій Івасів.

Під час засідання керівник групи впровадження «Вчасно» Антон Скоков презентував проект, який дозволяє оформляти e-ТТН та супутні документи в електронному вигляді (із накладанням КЕП/ЕЦП). Загалом е-ТТН значно спростить взаємовідносини, взаєморозрахунки та документообіг між усіма учасниками процесу перевезення.

Другим важливим питання, винесеним на Комітет, стало обговорення законопроекту «Про поштовий зв'язок», робота над вдосконаленням якого триває уже шостий рік.

Нарешті, у січні вдалося досягти порозуміння між бізнесом та органами державної влади. Була створена робоча група, яка доопрацьовує нову версію законопроекту. Це дозволить імплементувати його до вимог Євросоюзу та забезпечить конкурентність  ринку поштових перевезень.

Одним із напрямків роботи Комітету у найближчій перспективі визначено питання надання більшої кількості дозволів на міжнародні перевезення, яких наразі не вистачає для ефективної роботи ринку.