В «Делівері» завершений другий етап змін голосового меню

«Делівері» зробила ще один крок назустріч клієнтам, завершивши другий етап раціональних змін голосового меню інформаційної лінії.

Зміни торкнулися запам'ятовування мови голосового меню, яке користувач обирає лише при першому наборі номера. У всі наступні рази при зверненні по тел. 0 800 509 509 клієнт пропускає даний пункт, що значно скорочує термін контакту.

Компанія також переглянула кількість ліній голосового меню для швидкого і зручного зв'язку з фахівцями цільового відділу і оперативного надання інформації клієнтам.

Для зручності наводимо перелік пунктів оновлення голосового меню:

«1» - Оформлення заявки на Адресний забір і доставку, інформація по квитанції, подяка або скарга на сервіс, питання з документообігу та взаєморозрахунків, пропозиції участі в тендері, питання по роботі Особистого кабінету.
«2» - Лінія для постачальників послуг, перевізників, підприємців, охочих відкрити представництво «Делівері» в своєму місті.
«3» - Всі питання, щодо послуг міжнародного перевезення.
«4» - Замовлення перевезення вантажів від 5 тонн і вище, або від 5 палет.
«5» - Вакансії компанії.

«Оперативне вирішення потреб клієнтів з високою якістю обслуговування є пріоритетом для компанії. Швидкий темп життя і сама логістика диктують умови, при яких клієнт повинен отримувати необхідне «тут і зараз». Оновлене голосове меню спрощує доступ до інформації, економить час і підвищує рівень доступності співробітника «Делівері» для клієнта», - прокоментувала виконавчий директор« Делівері» Наталія Герасименко.