«Делівері» змінила умови надання послуги «Доставляння до поштомату «ПриватБанк»

«Делівері» переглядає умови надання додаткової послуги «Доставляння до поштомату «ПриватБанк». З 1 березня компанія змінює тарифи на надання послуги клієнтам, в залежності від обраного розміру комірки:

Вага, кг

Комірка

Вартість, грн.

до 10 кг

S, M або L

49

до 20 кг

69

до 30 кг

90

Завдяки можливості відправляння вантажів до поштоматів «ПриватБанк», клієнти «Делівері» можуть отримувати документи та посилки не лише на 296 представництвах компанії, але й через мережу більш 1100 автоматичних поштових терміналів, розташованих у відділеннях банку по всій Україні.

Доставляння посилки можна замовити до найближчого поштомату та забрати протягом 72 годин. Для цього відправник вказує адресу банківського відділення. Адресат отримує SMS, що вантаж прибув до поштомату. Після проходження авторизації через термінал «ПриватБанк» за допомогою банківської карти або за номером телефону, отримувач забирає посилку з комірки поштомату, що відкрилась.

Сплатити доставляння товару до поштомату можна через термінал «ПриватБанк» готівкою або через банківську карту, а також післяплати через Особистий кабінет на сайті «Делівері». Клієнт може також сплатити безпосередню вартість товару усіма вказаними способами. 

Детальніше про переваги послуги для клієнтів тут.